Buurttuin Ruimzicht

Welkom in de Buurttuin bij zorgcentrum Ruimzicht in Barneveld!


Sinds maart 2020 is Stichting Mijn tuin Jouw tuin in samenwerking met Zorggroep ENA en Gemeente Barneveld gestart met de buurtmoestuin bij Ruimzicht. Een omheinde tuin die door bewoners dagelijks kan worden bezocht en waarin vol enthousiasme wordt getuinierd door buurtbewoners. 


In de zeven tuinen wordt groente verbouwd voor en door jong en oud. De oogst wordt gedeeld met elkaar en anderen. Een prachtige manier om in een tijd van lockdowns en eenzaamheid elkaar in de buitenlucht te ontmoeten!


Op 10 september is de tuin officieel geopend door wethouder Didi Dorrestijn. Een feestelijke, zonnige dag met door Ruimzicht zelfgebakken carrotcake en courgettesoep uit de tuin. Gelukkig was er op dat moment ruimte voor 40 genodigden waaronder een aantal bewoners van Ruimzicht.

Van gemeente Barneveld ontvingen wij een prachtige subsidie van €15000, van het Oranje Fonds een donatie van €7500 en van Fonds 1845 een financiële ondersteuning van €2000. Hiervoor zijn naast betaalde uren voor inzet van de projectmanager en de moestuinmatcher,  materialen aangeschaft zoals tuinbanken, bestrating, tuinbakken op hoogte en een prachtige veranda met schuur. We zijn heel dankbaar voor alle sponsoring in natura van bedrijven en particulieren!


Dit jaar zijn we gestart met de Bloemenpluktuin, waarmee Stichting Mijn tuin Jouw tuin een nieuwe duurzame tuinactiviteit toevoegt aan de buurtmoestuin.


Van harte welkom voor een praatje en een bloemetje!


Bent u ook geinteresseerd in de ontwikkeling van een buurt(moes)tuin bij uw (zorg)instelling? Neem dan contact op met bestuur@mijntuinjouwtuin.nl