Tuinier

Mijn tuin Jouw tuin

Moestuinieren in de tuin van de ander

Groenten verbouwen in de tuin van een buurtgenoot

 

Wil jij graag je eigen groenten verbouwen, maar mis je de kennis, het geld en/of de tuin ervoor?

Of zoek je misschien een ontspannende activiteit die jou afleiding en gezonde beweging biedt, terwijl je tegelijk iets deelt met en doet voor een ander? Dan is Mijn tuin Jouw tuin echt iets voor jou!

 

Een vruchtbare deal

Via Mijn tuin Jouw tuin kun je gratis (een deel van) de tuin van een oudere of hulpvragende buurtgenoot bewerken, in ruil voor het tuinonderhoud. Op die manier worden jullie allebei geholpen: de tuineigenaar voor wie de tuin teveel wordt, is verzekerd van gratis tuinonderhoud en jij kan lekker scharrelen in de buitenlucht, je eigen groenten verbouwen en trots zijn op het resultaat.

Dikke kans dat zowel de tuineigenaar als jij bovendien zullen genieten van wat extra gezelschap en het idee nuttig bezig te zijn. Met en voor elkaar!

 

Ook zonder tuinervaring welkom!

Ben je enthousiast, maar aarzel je omdat je geen ervaring hebt met het onderhouden van een moestuin? Geen probleem! Voor mensen zonder moestuin-ervaring regelt Mijn tuin Jouw tuin een tuincoach die jou de kneepjes van het vak bijbrengt. Maar ook de tuineigenaar kan je mogelijk van goeie tips en trucs voorzien.

 

Wat moet je doen als je hier enthousiast van wordt?

  • Je bent gemotiveerd om voor in iedergeval een jaar en minimaal twee keer per week je eigen stukje grond te bewerken en met andere tuiniers te zorgen dat de rest van de tuin op orde blijft.
  • Bel of mail naar Mijn tuin Jouw tuin om je aan te melden.
  • Je wordt uitgenodigd om kennis te maken en geïntroduceerd bij een particulier die (een deel van) zijn tuin gratis beschikbaar stelt.
  • Er worden afpraken gemaakt over het hoe en wat, zoals: werktijden en toegankelijkheid.
  • Je wordt geholpen door een tuincoach die zijn kennis en ervaring met jou deelt.
  • Mijn tuin Jouw tuin voorziet je van gratis zaden, gereedschap en advies. De oogst is voor jezelf en/of wordt gedeeld met andere tuiniers, de tuineigenaar en de Voedselbank.
  • Je gaat lekker aan de slag, volgens de gemaakte afspraken.
  • Heb je een vraag of probleem in de tuin, neem dan contact op met Mijn tuin Jouw tuin.

 

Edwin Gorissen, Verlengde Parkweg 30

6717 GN Ede, Gelderland

Telefoon: 0629044939

Tekst: Arianne Spek

Email: info@mijntuinjouwtuin.nl

Inschrijving KvK: 72487569

RSIN: 8591.26.869

Vormgeving: Ida Gorissen: Idasign

laatste versie september 2018