Over ons

Andere tijden, nieuwe ideeën; gedreven op zoek naar wat wérkt

 

Leuk om partijen samen te brengen, ook als die in eerste instantie niet zo veel met elkaar lijken te delen:

In februari 2015 kwam ik in contact met een oudere meneer. Hij gaf aan dat zijn grote tuin hem teveel werd en vroeg mij of ik een oplossing wist. Ik legde een link met mensen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden en anderen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de Voedselbank. Zo werd het idee geboren voor Mijn tuin Jouw tuin.

 

Nadat de eerste tuiniers en vrijwilligers zich aanmeldden, volgden plaatselijke bedrijven met sponsoring van zaden en gereedschap. Mensen reageerden verrast en enthousiast en het plan ontving brede steun.

In juni 2015 ontving ik een innovatiebudget van de gemeente Barneveld. Het is daarna allemaal supersnel gegaan! Inmiddels groeit het aantal beschikbare tuinen. Diverse buurtbewoners, in het bezit van een achtertuin, hebben zich aangemeld. Ook het aantal tuiniers en vrijwilligers neemt toe!

De doelgroep van tuiniers is inmiddels breder getrokken: Iedereen die wil (leren moes)tuinieren kan via Mijn tuin Jouw tuin aan de slag in een moestuin. Daarbij ligt de focus op gezonde voeding, samen delen en lekker buiten bezig zijn: met èn voor elkaar!

 

Mijn ervaring als jobcoach is dat eigen motivatie de basis is voor persoonlijke ontwikkeling. Mijn streven met Mijn tuin Jouw tuin is het vergroten van onafhankelijkheid en het opbouwen van nieuwe sociale contacten. Mensen daarbij ondersteunen waar nodig is mijn drijfveer.

 

Mijn tuin Jouw tuin wérkt, het vergroot de sociale samenhang in de wijk!

 

Ik wil Mijn tuin Jouw tuin in meerdere gemeenten in de FoodValley introduceren en ben in gesprek met welzijnsorganisaties, overheden en maatschappelijk betrokken bedrijven om de financiering rond te krijgen.

 

Edwin Gorissen, Verlengde Parkweg 30

6717 GN Ede, Gelderland

Tekst: Arianne Spek

Telefoon: 0629044939

Email: info@mijntuinjouwtuin.nl

Vormgeving: Ida Gorissen: Idasign

laatste versie mei 2017